Какво е лого?

Според Свободната енциклопедия лого или логотип е:

Графичен елемент или емблема, представящ по определен начин корпорация, сдружение, организация, продукт или дори отделна личност.

С други думи, логото е отличителният знак, с който вие трябва да се откроите от масата и да бъдете запомнени.

Лого дизайнът е част от графичния дизайн. Той говори много и действа по различен начин в зависимост от използваните цветове и графични техники. Той разкрива вашите виждания, цели, приоритети или политика.

Логата могат да бъдат или изцяло графични или комбинация между графика и типография (текст), където подборът на правилен шрифт е от голямо значение за посланието, което искате логото да носи.

Днес често думата лого се използва като заместител на понятията бранд и търговска марка.

Лого дизайн и корпоративна идентичност

В Pine Tree Web Consultansy ви предлагаме лого дизайн като самостоятелна услуга или като част от изготвяне на цялостна корпоративна идентичност.

Според Свободната енциклопедия:

Фирмената или корпоративна идентичност в маркетинга е „лицето“ на дадена компания, хармонизираният изглед на рекламните материали, опаковките на продуктите ѝ и търговските марки, както и на посланията, които тя излъчва.

Казано по друг начин, става дума за изработка на лого и съпътстващите го графични елементи, като се спазват определени правила, задаващи цветова палитра, шрифтове, стил на страниците и др. Тези правила служат за еднакво звучене и лесна разпознаваемост на всички възможни физически проявления на съответната марка.

При създаването на нова фирма, организация или сдружение, паралелно с изграждането на принципи, приоритети, планове за развитие, дейност и т.н., се оформя и визуален език, който да ви предствлява. Този набор от визуални елементи трябва най-точно да отразява дейността, да се запомня и откроява, понеже една от основните му функции е рекламна, и да ви е от полза в работата.

Цялостната фирмена идентичност включва изработка на дизайн за: лого, визитна картичка, фирмена бланка, папка, плик за писмо, печат на фирма и, по ваше желание, дизайн за брандиране на тефтери, хартиени торбички, химикалки, моливи, дискове, калъфи за телефон, чаши,изготвяне на дизайн за плакат, флаер, дипляна и др. Корпоративният брандинг включва и подбор на фирмен шрифт, който да използвате при попълване на фирмени бланки, оферти, покани, договори и каквото още решите.

Етапи при изработката на фирмено лого

 

Преди да започнем с дизайна на лого за вашата фирма, бихме искали да се запознаем с вашите фирмени принципи, политика, приоритети.

След това търсим отговор на въпроса какво послание искате да носи вашето логото. Вие избирате дали логото да представлява графично изображение или да е съчетание от графика и текст. Ако нямате предпочитания или се колебаете, ние ще ви помогнем с избора спрямо спецификите на конкретния случай.

Ако имате образна представа за желаната визия на логото, ви съветваме да ни запознаете с нея или да ни представите примерно лого, на което сте попаднали и ви е допаднало като стил и излъчване, за да успеем да се докоснем максимално до вашия персонален усет.

Ако до сега не сте мислили по визията на бъдещото си фирмено лого и решите да ни се доверите напълно, ние ще ви представим две напълно различни концепции, съобразени с целевата група от клиенти на вашия бранш.

След взаимно обсъждане вие посочвате желаната концепция, а ние разработваме две или три лога, съобразени с нея. Изработеното лого понася нужните корекции според избрания от вас ценови пакет. Важно за нас е да сте удовлетворени от резултата.

С това изработката на фирмено лого завършва и вие получавате крайния продукт в следните файлови формати: EPS (векторно лого), TIFF, PNG и JPG. Най-големият бонус от това да получите векторен формат на лого е, че може да го принтирате във всякакви размери от такива, подходящи за визитна картичка, до размери за билборд, който да покрива фасадата на цяла сграда например.

Лого пакет„Борово клонче“„Борче“
Варианти на лого2 варианта3 варианта
Изработка на първоначалния вариантДо 10 работни дниДо 10 работни дни
КорекцииДо 2 корекцииДо 4 корекции
Лого цена300 лв.400 лв.
 • Получавате лого в цветен и черно-бял вариант.
 • За обработка или редизайн на фирмено лого във векторен формат цените са по договаряне в зависимост от сложността.
 • Цените за векторизация на лого от растерен формат са по договаряне.
 • Цените в таблицата са в лева и без начислено ДДС.
 • Преди започване на работа авансово се заплащат 50% от крайната цена.
 • Ако клиентът прецени, че има нужда от още корекции, освен тези, включени в пакетите, цената се договаря индивидуално.

Графичен дизайн на елементи от корпоративна идентичност цени

Дизайн на визитна картичка60 лв.
Дизайн на фирмена бланка40 лв.
Дизайн на плик за писмо30 лв.
Дизайн на фирмена папка50 лв.
Дизайн на блокноти за бележки формат А4 / А5 / А630 лв.
Дизайн за хартиени торбички40 лв.

При поръчка на дизайн за 3 или повече от елементите на корпоративната идентичност получавате 5% отстъпка от крайната цена.

 • Цените за графичен дизайн на други елементи от фирмената идентичност като дизайн за тефтер, химикалка, молив, диск, калъф за телефон, чаша, плакат, флаер, дипляна, билборд, опаковка на продукт и др. са по договаряне с клиента.
 • Цените в таблицата са в лева и без начислено ДДС.
 • Срокът за предоставяне на първоначалния вариант на дизайн е до 10 работни дни.
 • За всеки дизайн получавате до 2 промени (корекции).
 • Преди започване на работа авансово се заплащат 50% от крайната цена.